San Vito Chietino

San Vito Chietino är en liten och charmig stad (by) i regionen Abruzzo, belägen vid Adriatiska havet med närhet till storlagen natur och bergskedjan Appeninierna. Staden består av en del uppe på en kulle, cirka 100 m ö.h. och en del nere vid stranden. Allt man kan behöva finns i byn; affärer, restauranger, apotek och bank. Det är en lugn liten stad med cirka 5 000 invånare dit det under helger och högsäsong kommer turister, främst inhemska från Italien. Till San Vito åker man i första hand för att njuta av havet, naturen, italiensk mat och dryck och den mysiga stämningen i byn. Om man söker shopping, hålligång och nattklubbar är det inte rätt ställe att åka till. Ett tips är att kombinera en vistelse i San Vito med en eller ett par dagar i Rom!

Våra boenden

Vi har två boenden i San Vito Chietino vid den vackra huvudgatan i gamla delen av byn (centro storico). En lägenhet och ett s.k. Town House som är under renovering. I dagsläget är det därför endast möjligt att hyra lägenheten. Klicka för att läsa mer och boka.

Lägenhet för 2-4 personer

Helt nyrenoverad och mycket fräsch lägenhet om 55 kvm i gatuplanet.

Town House för upp till 8 personer

Renovering pågår och är i nuläget inte möjligt att hyra.

Sevärdheter, omgivningar och aktiviteter

San Vito Chietino ligger vid adriatiska havet, längs den s.k. Costa dei Trabocchi, med närhet till berg och naturreservat. Om man tycker om en aktiv semester finns alla möjligheter till vandring, landsvägscykling och MTB. Vintertid är det ca 1,5 timmes bilfärd till fina skidområden i Appenierna där man kan åka både längd och utför. ”Majella” är ett av Europas största naturreservat på bara någon timmes avstånd med bil. Mycket fina vägar för landsvägscykling finns direkt utanför byn och en13 mil lång cykelväg längs kusten håller på att byggas.

Det finns ett antal restauranger i byn dit folk gärna åker från andra delar av Abruzzo, allt från enkla 5-euros restauranger till lyxigare krogar. Den fantastiska glassbaren Copa del Oro med otroligt god hemlagad glass får man inte missa. Ett besök på någon byns två s.k. Trabocco kan rekommenderas, med en fast meny baserad på havets läckerheter. Generellt kan man säga att prisnivån är låg när det gäller att äta ute. Ni kommer att bli förvånade över hur mycket man får för pengarna!

Vin från Abruzzo är kanske mest känt för Montepuliciano-druvan men där finns många andra läckra viner, prova t.ex Pecorino, ett frisk mousserande vin (och nej det är inte osten). Det finns gott om vingårdar man kan besöka för provsmakning och inköp av lokala viner.

Bra hemsida om San Vito Chietino: Comuni-Italiani
Italienska nationella turistbyrån: Italia.it

Här finns bra tips om vad man kan göra i omgivningar kring San Vito. Klicka dig även vidare på ”Chieti”, området San Vito tillhör.

Äta gott i San Vito Chetino

Läs om våra bästa restaurangtips HÄR!

Vädret i San Vito Chetino

Läs mer HÄR!

Vad kan du göra i Abruzzo

Vår kontaktperson i San Vito Chietino tipsar HÄR!

 

Så tar du dig hit

Med flyg:
Från Roms internationella flygplats är det ca 2.5 timmar med bil (266 km på bra motorvägar).

Närmaste flygplats ligger i Pescara, ”Abruzzo airport”, under högsäsong kan man resa direkt dit från Köpenhamn med Ryanair.

Med Tåg eller buss:
Från Rom kan man ta både tåg och buss till San Vito.