Loano – Boissano/Toirano

Loano är en stad på Italienska rivieran i regionen Ligurien. Framförallt italienarna själva vallfärdar hit för semester även om det finns en hel del olika nationaliteter representerade i Loano. Ligurien är känt för sitt milda och härliga klimat året runt. Loano ligger drygt 1 timme med bil från Nice och påminner lite om ett Nice i miniatyr – fast på italienska. Här finns fin sandstrand, strandpromenad, massor av restauranger och serveringar och en hel del shopping. Dessutom finns en gammal och charmig stadskärna där man bara kan strosa runt.

För den som är intresserad av nattliv finns det även ett utbud.

Vårt boende

Vårt boende i Loano ligger i ett alldeles nybyggt semesterkomplex med 27 lägenheter och gemensam pool, ”Perle sul Mare”, på några kilometers avstånd till Loano, uppe i de grönskande kullarna som är typiska för Ligurien. Italienarna själva föredrar ofta att komma iväg lite från den något mer hektiska stranden.

Klicka på bilden för att läsa mer och boka.

Lägenhet för 4-6 personer

Helt nyrenoverad och mycket fräsch lägenhet om 55 kvm med uteplatser och pool.

Sevärdheter, omgivningar och aktiviteter

Loano ligger i Ligurien på den italienska rivieran med närhet till fantastisk natur.
Om man tycker om en aktiv semester finns alla möjligheter till vandring, landsvägscykling och MTB. Vintertid finns skidorter på 1-2 timmars avstånd, ett exempel är Limone.
Mycket fina vägar för landsvägscykling finns precis utanför knuten till vår lägenhet. Gillar man att cykla i berg med långa stigningar har du kommit rätt. Men möjligheten att cykla längs havet finns också. Ett stort MTB-område finns i närheten. Vill man vandra kan man hoppa på en vandringsled bara några minuters promenad från lägenheten. Från toppen på Monte Carmo dit man kan vandra ser man klara dagar ända bort till Korsika. Färja till Korsika går från Savona, ca 20 km från Loano.

En annan sevärdhet på promenadavstånd är Grotto di Toirano, mycket vackra grottor som är väl värda ett besök.
Perle sul Mare ligger på gränsen mellan två små byar, Toirano och Boissano. Närmast (500 m) ligger Boissano med enkel matvaruaffär och en restaurang och bar. Vill man ha ett större utbud kan man ta en promenad till Toirano, en otroligt charmig by med en gammal stadskärna från 1200-talet. Här finns flera mysiga restauranger. En bar vi kan rekommendera är Bar dei Capitani.
Är man intresserad av goda viner och olivolja finns alla möjligheter att besöka vingårdar och olivtillverkare. En utflykt till den närliggande regionen Piemonte med sina fantastiska vinproducenter är också att rekommendera.
Bra hemsida om Loano: Comuni Italiani

Italienska nationella turistbyrån: Italia.it
Här finns bra tips om vad man kan göra i omgivningarna kring Loano.

 

Att cykla i trakten runt Loano

Läs om våra bästa cykeltips HÄR!

Att spela golf i trakten runt Loano

Närmaste golfklubb, Garlenda, ligger utanför Albenga cirka 23 km från lägenheten. Mer info HÄR!

 

Så tar du dig hit

Med flyg:
Från Nice internationella flygplats är det knappt 1,5 h bilväg (120 km på bra motorväg) till Loano.

Med Tåg eller buss:
Från Nice går både tåg och bussar till Loano.
Från Loano är det ca 5 km till vår lägenhet. Bekvämast är det med egen bil men det går förstås att ta sig dit med taxi eller allmänna kommunikationer (buss).